Devine After Eight Shake

IMG_9305
Na een heerlijk diepe nachtrust ben ik vandaag (dag 3) totaal futloos wakker geworden. Mijn energieniveau raakt echt een dieptepunt en een licht griepje maakt het er niet makkelijker op, suizende oren, bijholtes vol en veel niezen. Ook merk ik voor het eerst echt wat voor invloed mijn lage bloeddruk heeft, want als ik uit bed wil stappen, moet ik als een oud omaatje even op de rand van het bed zitten! Zwaar leven. Maar, kom op, gordijnen open, bed opmaken en wegen. Het digitale Kruidvat weegschaaltje maakt mij wijs dat ik 2 kilo ben afgevallen. Hoewel afvallen niet mijn doel is, geef ik mezelf een (inwendige) glimlach, want ik moet nu echt iets innemen! Gelukkig is Aloe Vera binnen handbereik.

Na het ontbijt verandert mijn gemoedstoestand direct. Vandaag is alles anders! Zoals ook op de appgroep al wordt aangekondigd mogen wij vandaag snacks, fruit shakes en avondeten. Fijn hoor. Ik vraag de appgroep om hulp; “ik wil een lekkere shake maken, maar wat past bij cacao”? En ja hoor, ‘pling’, en het recept voor een heerlijk after eight shake is daar. Zonder gekheid, dit is echt een verrukkelijke shake die ik met veel plezier tot mijn ontbijt reken. Ik voel me super en besluit te gaan zwemmen. s’Avonds komt een vriendin meegenieten van ons smakelijke roerbakgerecht. Je staat versteld van wat twee dagen ‘vasten’ met je mind doet. Ineens is een spinazieburger het lekkerste dat je ooit gegeten hebt!

Als we de volgende dag op het Museumplein even rustig onze ervaringen tot nu toe bespreken, valt het ons op dat de ‘ships en cola cultuur’ de overhand heeft. Hier willen we verandering brengen. We beginnen bij onszelf, besluiten we. In de krant staat een artikel over nieuwe boringen van shell op de Noordpool. Ook hier willen we eigenlijk niet meer aan ‘meewerken’. Oh help, we moeten wel even normaal doen en niet van die geitenwollensokken-vega-milieu-activisten worden…. toch? IMG_9304

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s